06-23028364 anouk@amennema.nl

En dan ineens ….

Je vindt iets heel spannend en besluit het toch te gaan doen? Vol goede moed zet je de eerste stap, en dan ineens ….. BAM, begeef je je op glad ijs!! Oeiiiii … Je blokkeert, voelt paniek en krijgt je ene voet niet meer voor de andere.

Net als schaatsen

Ik ken dit in mijn leven. Focussen op de toekomst, alles goed willen doen, te veel op mijn schouders. Ik maak het vaak onnodig complex en verlies mijzelf. Paniek! Ik trap op de rem, ben teleurgesteld in mijzelf en verzet geen stap meer.

Met schaatsen heb ik dezelfde ervaring. Ik vind schaatsen superleuk! Maar nog steeds heb ik een soort van haat-liefde verhouding met de bocht. Rechtdoor voelt het inmiddels stabiel, maar zodra de bocht in beeld komt …. Paniek!! Alles in mijn lijf gaat op slot. Ik ga inhouden, slagen worden wiebelig … niet heel ontspannen. Is het de angst voor het vallen? Nee, als ik heel eerlijk ben is het vooral de angst om fluitend en op mijn gemak over dat ijs te glijden.

Persoonlijk leiderschap gaat stap voor stap

Sinds kort gaat de bocht soms ook ontspannen. Ik weet het nog precies, de eye opener, een wereld van verschil, met dank aan mijn schaatsdocente: verschuif je blik steeds een metertje, maak een slag en focus je niet op de hele bocht. Wow!! Slag voor slag, rustig steeds op een been, schouders en heupen recht …. Dan gaat de bocht ineens als vanzelf.

Durf ik net als in de bocht op het ijs, mijn doelen klein te houden en te focussen op nu. Stap voor stap mijn leven te leven, op mijn eigen natuurlijke wijze, in mijn eigen tempo. Dat voelt veel rustiger en makkelijker, als vanzelf.

De kunst van het leven vraagt net als schaatsen heel veel oefening en moed. Stapje voor stapje, je op glad ijs begeven, durven vallen en weer opstaan. Life is a journey, enjoy the ride!

Delen via:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Pin It on Pinterest

Share This