06-23028364 anouk@amennema.nl

Serendipity vind ik een prachtig woord. Het woord zelf, maar vooral ook de betekenis. Het staat voor ‘iets ontdekken of uitvinden waar je niet naar op zoek was’. Mijn passie is ‘verkennen’: ontdekken en zichtbaar maken welk potentieel er is, ideeën samenbrengen, mensen verbinden waarvan ik denk dat zij elkaar tot dienst kunnen zijn. Ik vind het leuk om nieuwe manieren te vinden om mijzelf, een ander, een team of organisatie, van goed naar beter te ontwikkelen. De mogelijkheden zijn oneindig. Echter, hier schuilt voor mij ook een grote valkuil.

Ik was heel druk met verkennen, kreeg er veel energie van en was een inspiratiebron voor anderen. Toch begon er de laatste tijd iets te knagen, iets dat eigenlijk al veel langer knaagt. Het gevoel dat het nooit genoeg is, moeite hebben om te focussen, moeilijk vinden om mijzelf begrijpelijk te maken voor de mensen om mij heen. Mijn kwaliteit begon een frustratie te worden.

En toen kwam het thema ‘aandachtig stil zijn’ voorbij. Ik ben er mee gaan spelen en ik voel mij in mijn kracht komen. Ik ben in staat om de dingen te zien die er nu toe doen en ben dankbaar voor wat er is. Daar hoef ik helemaal niet naar op zoek, het is er gewoon! En het allermooiste vind ik dat vanuit oprecht contact met mijzelf en de ander, er te ‘zijn’, mijn potentieel zichtbaar maak. Ik verken nu vanuit ‘hier&nu’ in plaats van ‘wat zou kunnen zijn’ en dat is een heerlijke flow.

In today’s rush we all think too much, seek too much, want too much and forget about the joy of just Being”

 

Delen via:

 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Pin It on Pinterest

Share This