06-23028364 anouk@amennema.nl

In de Flow las ik een mooi artikel over ‘balans’. Wat een modebegrip is geworden, een leven in balans lijkt het hoogst haalbare. Maar worden wij daar echt gelukkiger van en wat is balans voor jou?

Voor mij is balans aandacht hebben voor de dingen waar ik blij van word. Ik vind het fijn om in beweging te zijn en op het randje van mijn kunnen te leven. De energie gaat bij mij stromen als ik mag ontdekken, nieuwe ervaringen opdoe en anderen op weg kan helpen. Ik word onrustig als er geen reuring om mij heen is en toch heb ik die rust op zijn tijd wel nodig. Voor mij is het de kunst om ook ruimte in te bouwen voor een stuk ontspanning. Dat gaat bij mij niet vanzelf zoals je misschien begrijpt en vraagt de nodige discipline.

Volgens Jerry Porras, Stewart Emery en Mark Thompson, die samen het boekje Life balance is fiction schreven, maakt een volle agenda dus helemaal niks uit, zolang wij maar doen wat wij graag doen. Dat betekent dat het soms heel druk is, soms rustig, maar per definitie nooit perfect in balans. Fijn om te realiseren dat mijn gevoel van onrust eigenlijk gewoon heel ok is.

“There is no such thing as work-life balance. Everthing worth fighting for unbalances your life” (filosoof Alain de Botton)

Delen via:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Pin It on Pinterest

Share This